Ψητή σαρδέλα με λεμονάτη σάλτσα φρέσκιας ρίγανης | Μινέρβα BENECOL

Ψητή σαρδέλα με λεμονάτη σάλτσα φρέσκιας ρίγανης

Συστατικά

½ κιλό σαρδέλα, καθαρισμένη και στραγγισμένη
1 κ. γ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ. γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C.
  2. Σε ένα ταψί, απλώνουμε τις σαρδέλες, τις αλατοπιπερώνουμε, τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το φρέσκο κρεμμυδάκι, για 2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη.
  5. Σερβίρουμε τις σαρδέλες και περιχύνουμε τη σάλτσα.
  6. Συνοδεύουμε με χόρτα ή σαλάτα εποχής.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Ένα πιάτο πλούσιο σε καλά λιπαρά. Η σαρδέλα αποτελεί ένα λιπαρό αλλά πολύ υγιεινό ψάρι, από τις πιο καλές πηγές ω3 λιπαρών στη φύση. Τα ω3 λιπαρά αποτελούν μια ασπίδα προστασίας για την καρδιά και τα αγγεία μας. Η χρήση μάλιστα μιας λειτουργικής μαργαρίνης για να δώσουμε άρωμα αυξάνει ακόμα περισσότερο τις καρδιοπροστατευτικές ιδιότητες του πιάτου.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.