200 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη), όλες κομμένες στα 4, χωρίς τα σπόρια τους
1 μεγάλο φινόκιο, κομμένο σε φέτες (3 mm)
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε ροδέλες
1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες (0.5 cm)
2 μεγάλα μανιτάρια Portobello, κομμένα στη μέση
4 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
4 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
4 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι
Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:
“Μια συνταγή με ελάχιστες θερμίδες. Η παρουσία του τυριού αυξάνει το βαθμό κορεσμού της και θα μπορούσε να αποτελέσει και πλήρες γεύμα. Τα ψητά λαχανικά διατηρούν περισσότερο κάποιες βιταμίνες που χάνονται όταν το λαχανικό βραστεί με νερό.”
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ
O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.