Ψητά λαχανικά με Μινέρβα Benecol Λευκό και αρωματισμένο ελαιόλαδο | Μινέρβα BENECOL

Ψητά λαχανικά με Μινέρβα Benecol Λευκό και αρωματισμένο ελαιόλαδο

Συστατικά

200 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πράσινη), όλες κομμένες στα 4, χωρίς τα σπόρια τους
1 μεγάλο φινόκιο, κομμένο σε φέτες (3 mm)
2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε ροδέλες
1 μέτρια μελιτζάνα, κομμένη σε ροδέλες (0.5 cm)
2 μεγάλα μανιτάρια Portobello, κομμένα στη μέση
4 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
4 κλωναράκια θυμάρι ψιλοκομμένο
4 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C.
  2. Σε ένα ταψί ρίχνουμε όλα τα λαχανικά.
  3. Σε ένα γουδί χτυπάμε το ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο και το θυμάρι. Τέλος, τα περιχύνουμε πάνω από τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  4. Ψήνουμε για 10 λεπτά στο φούρνο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τις μερίδες μας με Μινέρβα Benecol Λευκό.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού τα 2/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Μια συνταγή με ελάχιστες θερμίδες. Η παρουσία του τυριού αυξάνει το βαθμό κορεσμού της και θα μπορούσε να αποτελέσει και πλήρες γεύμα. Τα ψητά λαχανικά διατηρούν περισσότερο κάποιες βιταμίνες που χάνονται όταν το λαχανικό βραστεί με νερό.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.