Ταλιατέλες ολικής άλεσης με φρέσκο σολωμό και κρόκο Κοζάνης | Μινέρβα BENECOL

Ταλιατέλες ολικής άλεσης με φρέσκο σολωμό και κρόκο Κοζάνης

Συστατικά

250 γρ. ταλιατέλες ολικής άλεσης
200 γρ. φρέσκο σολωμό σε λεπτές φέτες
1 κ. σ. καρότο κομμένο σε κυβάκια
4 σπαράγγια κομμένα σε κυβάκια
½ κ. σ. Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο
¼ κ. γ. κρόκο Κοζάνης (ή 20-25 κλωναράκια)
½ κ. γ. χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε νερό και ρίχνουμε τις ταλιατέλες. Βράζουμε για 6 λεπτά. Πριν τις σουρώσουμε, κρατάμε στην άκρη 1 κ. σ. από το νερό της κατσαρόλας. Τις σουρώνουμε (χωρίς να τις κρυώσουμε) και στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το καρότο και τα σπαράγγια, και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε  το σολομό και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το νερό από τα μακαρόνια, τον κρόκο Κοζάνης, το αλατοπίπερο, το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει βράση. Έπειτα προσθέτουμε τα μακαρόνια, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη

 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Μια συνταγή με ιδιαίτερα διατροφικά χαρακτηριστικά. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε άτομα με υψηλή χοληστερίνη. Ο σολομός αποτελεί μια εξαιρετική πηγή ωφέλιμων ω3 λιπαρών. Τα σπαράγγια είναι πλούσια σε φυλικό οξύ, μια σημαντική για την καρδιά μας βιταμίνη, ενώ η επιλογή μιας εμπλουτισμένης με φυτικές στανόλες μαργαρίνης συμβάλλει και στον έλεγχο της χοληστερόλης.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.