Σουβλάκι σολομού με σάλτσα άνηθου | Μινέρβα BENECOL

Σουβλάκι σολομού με σάλτσα άνηθου

Συστατικά

2 φιλέτα σολομού, κομμένα σε κύβους
1 κ. γ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
Χυμό από 1 μοσχολέμονο (λάιμ)
1 κ. γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
½ κ. γ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190˚C.
  2. Περνάμε σε δύο σουβλάκια τους κύβους σολομού, τα αλατοπιπερώνουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψ   ί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνουμε τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο, ρίχνουμε την κάπαρη και σβήνουμε με το χυμό από το μοσχολέμονο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο.
  4. Σερβίρουμε τα σουβλάκια και περιχύνουμε με τη σάλτσα άνηθου.
  5. Συνοδεύουμε με ένα ελαφρύ πιλάφι.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Ένα απολύτως διαιτητικό πιάτο με πολύ λίγες θερμίδες. Πλούσιο σε ω3 λιπαρά, πολλά αντιοξειδωτικά και πολύ άρωμα. Το μοσχολέμονο δίνει έντονη γεύση, προσφέροντας τη δυνατότητα να περιορίσουμε το αλάτι που θα προσθέσουμε στο πιάτο μας.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.