Σαλάτα με φακές, Μινέρβα Benecol Λευκό και τοματίνια | Μινέρβα BENECOL

Σαλάτα με φακές, Μινέρβα Benecol Λευκό και τοματίνια

Συστατικά

250 γρ. φακές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
16 τοματίνια, κομμένα στα 4
200 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, κομμένο σε κύβους
6 κ. σ. ελαιόλαδο
2 ½ κ. σ. ξύδι μπαλσάμικο
4 γρ. αλάτι
2 γρ. πιπέρι
1 δαφνόφυλλο

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με νερό, μαζί με το δαφνόφυλλο. 20 λεπτά μετά το σημείο βρασμού, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε καλά.
  2. Τοποθετούμε τις φακές σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού τα 2/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Ένας ιδανικός τρόπος να φέρουμε μικρούς και μεγάλους κοντά στο όσπρια, τα οποία έχουμε λιγάκι καμουφλάρει. Μπορεί να αποτελέσει μια πρακτική επιλογή ακόμη και ως γεύμα και για άτομα που τρώνε στο χώρο εργασίας. Ο συνδυασμός της φακής με ξύδι μπαλσάμικο μπορεί να αυξήσει την απορροφησιμότητα του σιδήρου που περιέχει.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
© 2021 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.