Σαλάτα με σπαράγγια, παντζάρι και Μινέρβα Benecol Λευκό | Μινέρβα BENECOL

Σαλάτα με σπαράγγια, παντζάρι και Μινέρβα Benecol Λευκό

Συστατικά

½ κιλό παντζάρια, βρασμένα
10 σπαράγγια, ξεφλουδισμένα από τη μέση και κάτω
50 γρ. Μινέρβα Beneciol Λευκό, τριμμένο
1 κ. σ. καρύδι τριμμένο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2/3 κ. σ. ξύδι κόκκινο
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τα παντζάρια και τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Τα βράζουμε για 50 λεπτά, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα σπαράγγια για 2 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε και τα κόβουμε στη μέση.
  3. Σε ένα μπλέντερ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, λίγο αλατοπίπερο και τα χτυπάμε.
  4. Σε μια πιατέλα, στρώνουμε τα παντζάρια, τα σπαράγγια και τα αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το καρύδι, το Μινέρβα Benecol Λευκό και περιχύνουμε με το λαδόξυδο.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Τα παντζάρια περιέχουν τη χρωστική βεταϊνη με σημαντικότατα οφέλη για την υγεία μας. Το σπαράγγι περιέχει φυλικό οξύ, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που βοηθάει την καλή λειτουργία της καρδιάς αλλά και του νευρομυικού μας συστήματος.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2020 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.