Ρεβιθοσαλάτα με Μινέρβα Benecol Λευκό | Μινέρβα BENECOL

Ρεβιθοσαλάτα με Μινέρβα Benecol Λευκό

Συστατικά

Υλικά για τη σαλάτα:
200 γρ. ρεβίθια μουλιασμένα σε νερό (8 ώρες)
50 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, κομμένο σε κύβους
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κ. γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

Υλικά για τη βινεγκρέτ:
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. σ. χυμός λεμονιού
1 κ. γ. ταχίνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε τα ρεβίθια. Τα ρίχνουμε σε μια χύτρα, τα σκεπάζουμε με νερό και κλείνουμε το καπάκι. Βράζουμε για 15 λεπτά, στραγγίζουμε και κρυώνουμε.
  2. Σε ένα μπλέντερ, ρίχνουμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ και τα χτυπάμε.
  3. Σε μια σαλατιέρα, ρίχνουμε τα ρεβίθια, το κρεμμύδι, την πιπεριά, το Μινέρβα Benecol Λευκό, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, πασπαλίζουμε με τη φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Ένα μεσογειακό πιάτο υψηλής βιολογικής και θρεπτικής αξίας. Συνδυάζει πρωτεΐνη άμεσα αφομοιώσιμη με σύνθετους υδατάνθρακες και καλά λιπαρά. Ένας πολύ πρακτικός τρόπος για να κρατήσουμε τα όσπρια στη διατροφή μας, ακόμη και στο χώρο εργασίας.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.