Πύργος μελιτζάνας με γαλοπούλα και Μινέρβα Benecol λευκό

Πύργος μελιτζάνας με γαλοπούλα και Μινέρβα Benecol λευκό

Πύργος μελιτζάνας με γαλοπούλα και Μινέρβα Benecol λευκό

Συστατικά

1 μέτρια μελιτζάνα
1 μέτρια ντομάτα
4 φέτες βραστή γαλοπούλα
50γρ. Μινέρβα Benecol λευκό
1 κ.σ. γιαούρτι άπαχο
1 κ.γ. ψιλοκομμένος βασιλικός
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. Κόβουμε σε ροδέλες τη μελιτζάνα και τη ντομάτα πάχους 2 εκ. Ραντίζουμε τις ροδέλες με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα).
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το Μινέρβα Benecol λευκό και το βασιλικό, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε πιάτο τοποθετούμε με την εξής σειρά: Μελιτζάνα, ντομάτα, γαλοπούλα, επαναλαμβάνουμε και αλείφουμε με την κρέμα.

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

Ένα εξαιρετικό συνοδευτικό αλλά και ελαφρύ βραδινό. Χαμηλό σε λιπαρά και θερμίδες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.