Παϊδάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα

Παϊδάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα

Παϊδάκια κοτόπουλου μαριναρισμένα

Συστατικά

1 στήθος και 1 μπούτι χωρίς πέτσα, με κόκκαλο, κομμένα παϊδάκι
1 κ.σ. Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 κ.γ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. σκόνη μουστάρδας
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
2 κ.σ. λευκό κρασί
1 κ. εσπρέσσο καπνιστή πάπρικα
Αλάτι – πιπέρι
Ξύσμα από 1 λεμόνι και το χυμό του

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή λεκάνη τοποθετούμε τα παϊδάκια και προσθέτουμε τη φρέσκια ρίγανη, τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο κομμένη σε κύβους, τη σκόνη μουστάρδας, το σκόρδο, το κρασί, την πάπρικα, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200 C (αέρα και γκριλ), βάζουμε τα παϊδάκια σε ένα ταψί, τα αλατίζουμε και ψήνουμε για 35 λεπτά. Μόλις ψηθούν τα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού.

Tip: Σερβίρουμε με σαλάτα λάχανο-καρότο, τριμμένο σκόρδο και λαδολέμονο.

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

Η χρήση μουστάρδας και πολλών αρωματικών, μας δίνει τη δυνατότητα να βάζουμε άρωμα και γεύση στο πιάτο μας χωρίς πολύ αλάτι και ζωικές σως. Τα παϊδάκια κοτόπουλου έχουν επίσης σημαντικά μικρότερη ποσότητα λιπαρών από αντίστοιχα άλλης προέλευσης, όπως για παράδειγμα τα αρνίσια παϊδάκια.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.