Παέγια με κοτόπουλο και λαχανικά | Μινέρβα BENECOL

Παέγια με κοτόπουλο και λαχανικά

Συστατικά

1 κούπα τσαγιού κίτρινο ρύζι
1 φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε κυβάκια
½ κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. πιπεριές της αρεσκείας σας, ψιλοκομμένες
1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
1 κ. γ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 κ. εσπρέσσο σαφράν
½ κ. εσπρέσσο κόκκινη γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τα λαχανικά με τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Έπειτα προσθέτουμε 2 ½  κ. τ. τσ. νερό, το σαφράν, την πάπρικα, το αλατοπίπερο, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ώστε να απλωθούν όλα τα υλικά.
  2. Σιγοβράζουμε για 15 – 17 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.
  3. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε προαιρετικά με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ξύσμα από λεμόνι.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη

 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Ένας εξαιρετικός τρόπος για να δώσουμε γεύση και χρώμα στην καθημερινή μας διατροφή, χωρίς πολλά λιπαρά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η πάπρικα αποτελεί από τα πιο υγιεινά μπαχαρικά, καθώς περιέχει την ουσία καψαϊκίνη, που έχει σχετιστεί ερευνητικά με ποικίλα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.