Πίτα με Μινέρβα Benecol λευκό και πέστο μαϊντανού

Πίτα φούρνου με Μινέρβα Benecol λευκό τυρί και πέστο μαϊντανού

Πίτα φούρνου με Μινέρβα Benecol λευκό τυρί και πέστο μαϊντανού

Συστατικά

2 φύλλα κρούστας
2 λεπτές φέτες Μινέρβα Benecol λευκό τυρί
4 ελιές Καλαμών ψιλοκομμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για το πέστο:
½ μάτσο μαϊντανό χοντροκομμένο
1 κ.σ. καρύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Απλώνουμε τα δύο φύλλα στον πάγκο της κουζίνας, τοποθετούμε τις φέτες, μοιράζουμε την ψιλοκομμένη ελιά και διπλώνουμε έναν φάκελο (κολλάμε με λίγο νερό). Λαδώνουμε ένα ταψάκι και τους ‘φακέλους’. Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
  2. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά για το πέστο. Βγάζουμε τις πίτες και αλείφουμε με το πέστο.

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

Μια πολύ υγιεινή και χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά ‘πίτσα’. Ιδανική ακόμη και για άτομα με υψηλά λιπίδια και χοληστερίνη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.