Πένες ολικής με καπνιστή μελιτζάνα και Μινέρβα Benecol λευκό

Πένες ολικής με καπνιστή μελιτζάνα και Μινέρβα Benecol λευκό

Πένες ολικής με καπνιστή μελιτζάνα και Μινέρβα Benecol λευκό

Συστατικά

Μισό πακέτο πένες ολικής άλεσης
1 μέτρια μελιτζάνα
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
10 φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου) ψιλοκομμένα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50γρ. Μινέρβα Benecol λευκό
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε σε χοντρές ροδέλες τη μελιτζάνα, τη λαδώνουμε ελαφρώς, την πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο θυμάρι και ψήνουμε στο φούρνο για 12 λεπτά στους 200ο C.
  2. Σε βραστό νερό ρίχνουμε τις πένες για 6 λεπτά και τις σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο και ρίχνουμε και τη ντομάτα. Κόβουμε τη μελιτζάνα σε κύβους και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τις πένες. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά.
  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το Μινέρβα Benecol λευκό και το βασιλικό. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

Ένα ελαφρύ ζυμαρικό. Δεν περιέχει ζωικές σάλτσες, βούτυρο ή κρέμα γάλακτος και μπορεί να αποτελέσει ένα ζυμαρικό εκλογής για άτομα που προσέχουν τα λιπαρά είτε κάνουν δίαιτα είτε έχουν υψηλή χοληστερίνη.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2020 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.