Πένες ολικής άλεσης με κοτόπουλο, σπαράγγια και σαφράν | Μινέρβα BENECOL

Πένες ολικής άλεσης με κοτόπουλο, σπαράγγια και σαφράν

Συστατικά

250 γρ. πένες ολικής άλεσης
1 στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε κύβους
4 μεγάλα σπαράγγια, ξεφλουδισμένα από τη μέση και κάτω και κομμένα στο σχήμα της πένας
1 κ. γ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ κ. γ. χυμό λεμονιού
1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κ. εσπρέσσο σαφράν
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τις πένες. Αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε τα σπαράγγια και βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 κούπα του τσαγιού νερό.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, κι αφού έχουμε σουρώσει τις πένες και τα σπαράγγια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
  3. Σβήνουμε με το νερό από τις πένες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σαφράν, το λεμόνι, τις πένες με τα σπαράγγια και ανακατεύουμε έως ότου εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και δένουμε με τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη

 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Το ιδανικό ζυμαρικό για δίαιτα και υγιεινή διατροφή. Είναι ολικής αλέσεως, ενώ το κοτόπουλο αποτελεί μια χορταστική πηγή άπαχης πρωτεΐνης. Δεν έχει πολλά λιπαρά, ενώ τα λαχανικά που χρησιμοποιούνται προσδίδουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, καθώς επίσης και σημαντικό ποσό των ευεργετικών για την υγεία μας φυτικών ινών.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.