- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, ρίχνουμε τις πένες. Αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά, έπειτα προσθέτουμε τα σπαράγγια και βράζουμε για ακόμα 2 λεπτά. Πριν τα σουρώσουμε, κρατάμε 1 κούπα του τσαγιού νερό.
- Στην ίδια κατσαρόλα, κι αφού έχουμε σουρώσει τις πένες και τα σπαράγγια, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε για 2 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμα.
- Σβήνουμε με το νερό από τις πένες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σαφράν, το λεμόνι, τις πένες με τα σπαράγγια και ανακατεύουμε έως ότου εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και δένουμε με τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά, σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
- Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη