Ομελέτα με σπαράγγια και Μινέρβα Benecol Λευκό | Μινέρβα BENECOL

Ομελέτα με σπαράγγια και Μινέρβα Benecol Λευκό

Συστατικά

6 ασπράδια χτυπημένα
10 χοντρά σπαράγγια ξεφλουδισμένα από τη μέση και κάτω
4 μανιτάρια champignon κομμένα σε φέτες
50 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε για 2 λεπτά τα σπαράγγια, τα σουρώνουμε και τα κόβουμε σε 4 ίσα μέρη.
  2. Σε ένα τηγάνι, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει και σοτάρουμε τα μανιτάρια και τα σπαράγγια για 1 λεπτό.
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ασπράδια μέχρι να ψηθούν, αλατοπιπερώνουμε και γυρίζουμε την ομελέτα.
  4. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το Μινέρβα Benecol Λευκό και το μαϊντανό.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως μια ομελέτα κατά της χοληστερίνης. Λόγω του ότι χρησιμοποιούνται μόνο τα ασπράδια δεν περιέχει καθόλου χοληστερίνη, έχει λόγω των σπαραγγιών πολλές φυτικές ίνες και φυλικό οξύ, συστατικά που σχετίζονται με την καλή υγεία της καρδιάς. Τέλος, το benecol λευκό περιέχει φυτικές στανόλες, που σύμφωνα με τα ερευνητικά δεδομένα συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.