Μπρουσκέτες με κοτόπουλο, Μινέρβα Benecol Λευκό και βασιλικό | Μινέρβα BENECOL

Μπρουσκέτες με κοτόπουλο, Μινέρβα Benecol Λευκό και βασιλικό

Συστατικά

4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης
1 φιλέτο κοτόπουλο (200 γρ.)
150 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
1 κ .σ. καρύδια
2 κ. σ . ελαιόλαδο
1 κ. γ. χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι με βραστό νερό ρίχνουμε το φιλέτο κοτόπουλο και βράζουμε για 20 λεπτά.
  2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού, τα καρύδια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  3. Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ταψί και το περνάμε από προθερμασμένο φούρνο (220˚C) για 3 λεπτά.
  4. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους, αλείφουμε το ψωμί με το πέστο βασιλικού, μοιράζουμε το κοτόπουλο και το Μινέρβα Benecol Λευκό στα ψωμάκια, και ψήνουμε για 3 λεπτά.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το σύνολο της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Ένα ιδανικό σνακ ή ελαφρύ γεύμα. Για όσους προσέχουν ή είναι σε δίαιτα θα μπορούσε με μία σαλάτα να αποτελέσει και κυρίως γεύμα. Πλήρες, χορταστικό και πολύ υγιεινό. Ξεχωρίζει για την καλή ποιότητα των λιπαρών του.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2021 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.