Μπαγκέτα ολικής άλεσης με Μινέρβα Benecol Λευκό και μελιτζανοσαλάτα | Μινέρβα BENECOL

Μπαγκέτα ολικής άλεσης με Μινέρβα Benecol Λευκό και μελιτζανοσαλάτα

Συστατικά

2 μπαγκέτες ολικής άλεσης
50 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, κομμένο σε φέτες
2 μελιτζάνες μέτριες
1 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ. γ. ξύδι
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 φύλλα μαρουλιού
3 ροδέλες ντομάτα, κομμένες στη μέση
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190˚C, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες πάχους 1 cm και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  2. Ραντίζουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τις ψιλοκόβουμε, τις αραδιάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σκόρδο, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα ανακατεύουμε.
  3. Ανοίγουμε τις μπαγκέτες, αλείφουμε με τη μελιτζανοσαλάτα, στρώνουμε το μαρούλι, τη ντομάτα και το Μινέρβα Benecol Λευκό. Καπακώνουμε και σερβίρουμε.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Ένα πολύ υγιεινό σάντουιτς. Με πολλές φυτικές ίνες λόγω του ψωμιού ολικής άλεσης, χαμηλών λιπαρών λόγω του τυριού αλλά και της μελιτζανοσαλάτας αντί για διάφορες σως και μαγιονέζα.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.