Μπαγκέτα ολικής άλεσης με κοτόπουλο και κρέμα μυρωδικών | Μινέρβα BENECOL

Μπαγκέτα ολικής άλεσης με κοτόπουλο και κρέμα μυρωδικών

Συστατικά

1 στήθος κοτόπουλο (250 γρ.)
1 γαλλική μπαγκέτα ολικής άλεσης
15-20 φύλλα από baby σπανάκι
50 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
1 κ. σ. Κατίκι Δομοκού
1 κ. γ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. φρέσκα μυρωδικά, ψιλοκομμένα (μαϊντανός, άνηθος, εστραγκόν)
1 κ. εσπρέσσο χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε νερό και προσθέτουμε το κοτόπουλο για 20 λεπτά. Το αφαιρούμε από το κατσαρολάκι και, όταν κρυώσει, το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το Κατίκι, το Μινέρβα Benecol Λευκό, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, τα μυρωδικά, το αλατοπίπερο έως ότου γίνουν κρέμα.
  3. Ανοίγουμε τη μπαγκέτα, αλείφουμε με την κρέμα μυρωδικών, στρώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι και γεμίζουμε με το κοτόπουλο.
  4. Σκεπάζουμε τη μπαγκέτα μας, κόβουμε σε μικρότερες μερίδες και σερβίρουμε.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Ένα ελαφρύ σνακ για να αποφύγουμε την τυρόπιτα στο γραφείο και όχι μόνο. Πλούσιο σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, πολύ χορταστικό αλλά και διαιτητικό.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.