Μοσχαρίσιο φιλέτο με σαλάτα ρόκα

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σαλάτα ρόκα

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σαλάτα ρόκα

Συστατικά

2 φιλέτα μοσχαρίσια 250 γρ. το τεμάχιο
1 κ.σ. Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1 κ.γ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι, πιπέρι
3 μάτσα ρόκα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα, τα πιέζουμε με το χέρι μας για να ανοίξουν και τα πανάρουμε με τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά. Λιώνουμε τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα για να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές (το πολύ 2 λεπτά).
  2. Έχουμε ζεστάνει το φούρνο στους 200 C και ψήνουμε τα φιλέτα για 15 λεπτά. Σε μια σαλατιέρα χοντροκόβουμε με το χέρι τη ρόκα και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε, μοιράζουμε σε δύο πιάτα και σερβίρουμε τα φιλέτα.

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

Μια απόλυτα διαιτητική επιλογή, πλούσια σε πρωτεΐνη, πολλές φυτικές ίνες και με σχετικά λίγα λιπαρά. Μας δίνει υψηλά ποσά σιδήρου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.