Κουκιά κοκκινιστά | Μινέρβα BENECOL

Κουκιά κοκκινιστά

Συστατικά

½ κιλό κουκιά
3 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 πατάτες κομμένες σε φέτες
2 κ. σ. τοματοπελτέ
1 φύλλο δάφνης
1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. άνιθο ψιλοκομμένο
½ κ. σ. ελαιόλαδο
Μινέρβα Benecol Λευκό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεζεματίζουμε τα κουκιά, τα στραγγίζουμε, τα μισοβράζουμε σε φρέσκο νερό και τα ξανασουρώνουμε.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην ίδια κατσαρόλα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις πατάτες και το σκόρδο, συνεχίζουμε να σοτάρουμε για ένα ακόμα λεπτό και έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και τα κουκιά. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό έως ότου η στάθμη του σκεπάσει το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
  3. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα και στη συνέχεια πουδράρουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  4. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με Μινέρβα Benecol Λευκό.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Τα κουκιά αποτελούν μια από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης και βιταμινών συμπλέγματος Β. Μια συνταγή που συστήνεται ιδιαιτέρως σε άτομα που δεν τρώνε κρέας.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.