Γεμιστές αγκινάρες με Μινέρβα Benecol Λευκό και αρωματικά | Μινέρβα BENECOL

Γεμιστές αγκινάρες με Μινέρβα Benecol Λευκό και αρωματικά

Συστατικά

6 αγκινάρες
50 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
1 κ. σ. ανθότυρο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κ. σ. άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τρίβουμε με το λεμόνι. Τις βράζουμε για 15 λεπτά, τις κρυώνουμε και τις στρώνουμε σε μια πιατέλα. Τις ραντίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.
  2. Σε ένα μπολ,. Ρίχνουμε το Μινέρβα Benecol Λευκό, το ανθότυρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μαϊντανό, τον άνηθο, και τα ζυμώνουμε. Τα χωρίζουμε σε 6 ίσα μέρη και τα πλάθουμε σε μπαλάκια.
  3. Τοποθετούμε το καθένα από αυτά στην αγκινάρα, τα πιέζουμε να απλωθούν και γαρνίρουμε με φρέσκο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Ένα μεσογειακό πιάτο, που συνδυάζει ιδανικά το άμυλο από τις αγκινάρες και τα λαχανικά, με υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη από τα τυριά που χρησιμοποιούνται. Παράλληλα, η χαμηλή περιεκτικότητα των τυριών που χρησιμοποιούνται μειώνει τα συνολικά λιπαρά, ενώ τα πολλά αρωματικά δίνουν τη δυνατότητα να περιορίσουμε και την ποσότητα αλατιού που θα προσθέσουμε.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης |
Επικοινωνία
|

Όροι Χρήσης

Όροι Χρήσης