Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Συστατικά

1 λίτρο άπαχο γάλα
8 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
5 κ.σ. ζάχαρη καστανή
3 αυγά
2 κ.σ. Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 πρέζα βανίλια
½ κ.εσπρέσσο τριμμένη κανέλα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το γάλα και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να δέσει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Αφού δέσει το μείγμα, το αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να παντρευτούν τα υλικά.
  2. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί αδειάζουμε το μείγμα, το απλώνουμε και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει (περίπου 45 λεπτά). Όταν ψηθεί πασπαλίζουμε με την κανέλα.

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

Μια πολύ καλή επιλογή γλυκού χωρίς πολλά λιπαρά. Μπορεί να καταναλωθεί και από άτομα με υψηλή χοληστερίνη, αφενός λόγω της περιεκτικότητάς σε φυτικές στανόλες που βοηθάνε και αφετέρου λόγω της μικρής ποσότητας αυγού που αντιστοιχεί σε μία μερίδα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
12
© 2019 | Όροι Χρήσης |
Επικοινωνία
|

Όροι Χρήσης

Όροι Χρήσης