- Βράζουμε καλά τα καλαμπόκια για 15-17 λεπτά.
- Αλείφουμε με τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί στους 190 C για 10 λεπτά.
Βουτυράτο καλαμπόκι

Συστατικά
2 καλαμπόκια
2 κ.γ. Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο
½ κ.γ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:
Το καλαμπόκι ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητά του σε σημαντικά καροτενοειδή όπως η λουτεΐνη, τα οποία σχετίζονται εκτός των άλλων με προστασία των ματιών μας από τη γήρανση.
O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.
