- Πλένουμε σε άφθονο νερό τα χόρτα, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 4 λεπτά. Τα σουρώνουμε, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ντομάτα και όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε τα βλίτα. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Στο πιάτο ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Tip: Μπορούμε να συνοδεύσουμε με Μινέρβα Benecol λευκό.
Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:
Μια πιο παραδοσιακή συνταγή, που θα μπορούσε να συνδυαστεί άριστα και πολύ γευστικά με κάποιο πρωτεϊνούχο τρόφιμο, όπως το τυρί, το κοτόπουλο ή και το ψάρι.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ
O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.