Βλίτα στο τηγάνι

Βλίτα στο τηγάνι

Βλίτα στο τηγάνι

Συστατικά

½ κιλό βλίτα
1 κ.σ. Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο
½ ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα τριμμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε σε άφθονο νερό τα χόρτα, τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 4 λεπτά. Τα σουρώνουμε, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη ντομάτα και όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε τα βλίτα. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Στο πιάτο ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Tip: Μπορούμε να συνοδεύσουμε με Μινέρβα Benecol λευκό. 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

Μια πιο παραδοσιακή συνταγή, που θα μπορούσε να συνδυαστεί άριστα και πολύ γευστικά με κάποιο πρωτεϊνούχο τρόφιμο, όπως το τυρί, το κοτόπουλο ή και το ψάρι.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.