2 φλιτζάνια του ελληνικού καφέ τραχανά
50 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, κομμένο σε κυβάκια
1 μικρό καρότο, κομμένο σε κύβους
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο στα 4
½ κ. σ. σέλινο, ψιλοκομμένο
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:
“Ο τραχανάς αποτελεί για πολλούς ένα παραδοσιακό super food. Ξεχωρίζει για την υψηλή περιεκτικότητα του σε βιταμίνες συμπλέγματος Β, που σχετίζονται με την καλύτερη λειτουργία του νευρομυικού μας συστήματος. Συνδυάζεται ιδανικά με ένα τυρί χαμηλών λιπαρών και πλούσιο σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.”
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ
O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.