Βελουτέ κουνουπιδιού με κρουτόν θυμαριού | Μινέρβα BENECOL

Βελουτέ κουνουπιδιού με κρουτόν θυμαριού

Συστατικά

Υλικά για τη σούπα:
1 μεγάλο κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
½ κλωναράκι σέλινο, κομμένο σε κυβάκια
1 κ. σ. άπαχο γάλα
2 κ. σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τα κρουτόν:
5 φέτες ψωμί του τοστ ολικής άλεσης χωρίς την κόρα, κομμένες σε κύβους
2 κ. σ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο, λιωμένη
1 κ. σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σούπα και προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν. Έπειτα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 40 λεπτά.
  2. Απομακρύνουμε το φαγητό από τη φωτιά και με ένα μπλέντερ χειρός την πολτοποιούμε.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ˚ C και σε ένα ταψί ρίχνουμε τα κρουτόν, τη Μινέρβα Benecol μαργαρίνη με ελαιόλαδο και το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 8 – 10 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε τη βελουτέ σε βαθιά πιάτα και μοιράζουμε σε αυτά τα κρουτόν.
  • Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη

 

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

“Μια σούπα λαχανικών πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά και αρκετά χορταστική. Θα μπορούσε να συνοδεύσει ακόμη και μια πρωτεΐνη, όπως το κοτόπουλο, το κρέας ή το ψάρι, αντί για σαλάτα.”

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
© 2019 | Όροι Χρήσης |
Επικοινωνία
|

Όροι Χρήσης

Όροι Χρήσης