Ανάμεικτη σαλάτα με ρόκα, ντομάτα, λευκό τυρί και ηλιόσπορο

Ανάμεικτη σαλάτα με ρόκα, ντομάτα, λευκό τυρί και ηλιόσπορο

Ανάμεικτη σαλάτα με ρόκα, ντομάτα, λευκό τυρί και ηλιόσπορο

Συστατικά

1 μάτσο ρόκα πλυμένη
1 μικρό μαρούλι πλυμένο
1 κόκκινη λόλα πλυμένη
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
50γρ Μινέρβα Benecol λευκό τυρί κομμένο σε κύβους
1 κ.σ. σταφίδα
1 κ.σ. ηλιόσπορο

Υλικά βινεγκρέτ:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
½ κ.γ. μουστάρδα
1 κ.εσπρέσσο μέλι
Ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια σαλατιέρα κόβουμε με το χέρι όλα τα λαχανικά. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το Μινέρβα Benecol λευκό τυρί, τη σταφίδα και τον ηλιόσπορο.
  2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα υλικά της βινεγκρέτ και τα χτυπάμε μέχρι να δέσουν καλά.
  3. Αδειάζουμε τη βινεγκρέτ στη σαλατιέρα και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε δύο πιάτα και αν θέλουμε ξύνουμε ένα πορτοκάλι πάνω από τη σαλάτα.

Το σχόλιο του διατροφολόγου μας για τη συνταγή:

Μπορεί και να αποτελέσει ένα πλήρες γεύμα. Πλούσια σε πρωτεΐνη και καλής ποιότητας λιπαρά. Μας δίνει αρκετή ενέργεια και άφθονες φυτικές ίνες. Η προσθήκη ξηρών καρπών όπως ο ηλιόσπορος σε μια σαλάτα, ενισχύει σημαντικά τη θρεπτική της αξία.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΜΑΣ

O Χάρης Γεωργακάκης είναι Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών  Πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής και είναι Διευθυντής της επιστημονικής ομάδας και διατροφικού portal Νέα Διατροφής.

 

ΤΥΠΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
VEGETERIAN
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΪΟΝ ΜΙΝΕΡΒΑ BENECOL
ΜΕΡΙΔΕΣ
2
© 2019 | Όροι Χρήσης | Πολιτική Cookies | Πολιτική Απορρήτου |
Επικοινωνία

Όροι Χρήσης

Πολιτική Cookies
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική Cookies και αλλάξετε τις προτιμήσεις σας εδώ.

Πολιτική Απορρήτου
Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου της Μινέρβα εδώ.